Barn och ilska

En del barn reagerar med ilska när de blir sårade av grundläggande känslor som "jag har fel", "jag duger inte", "jag är inte älskad", "jag är inte efterlyst". Det är känslor som alla människor har i större eller mindre grad. Egentligen "borde" den här typen av känslor ge upphov till sorg.

 

Sårbarhet

Vissa barn reagerar så snabbt på dessa känslor att varken de eller deras omgivning registrerar det. Sårbarheten är så intensiv att den på en bråkdels sekund kommer ut som ilska.

 

Ond cirkel

Dessa barn attraherar inte vård, eftersom vuxna inte reagerar med omsorg när de möts av ilska. De blir tvärtom utskällda oftare än andra, vilket ytterligare förstärker de negativa grundkänslorna.

Problembarn

Dessa barn upplevs ofta som "problembarn". Men i verkligheten är de sårbara och behöver kärlek och omsorg.

Bästa lösningen

Var beredd på att det tar några månader att lära barn hur de ska reagera på rätt sätt. Eftersom dessa barn både behöver få sina grundkänslor stärkta och samtidigt lära sig att kontrollera sitt temperament, vill jag starkt uppmana er att teckna ett abonnemang eller något av de större paketen och använda alla berättelserna i tur och ordning under några månader . Du kan teckna en prenumeration här, och det är enkelt att avsluta prenumerationen.

3 artiklar

 1. Prenumerera

  Lyssna på och läs alla produkter för både barn och vuxna. Du kan logga in på upp till 5 olika telefoner / surfplattor / iPads inom samma hushåll. Du kan spela allt så ofta du vill. Det enda villkoret är att du är ansluten till internet. Det finns inga bindningar. Du betalar i förskott ett år i taget, och du kan när som helst rapportera.

   

  Det normala priset är 1127 kr för ett år. Genom att anmäla dig för ett år åt gången sparar du 629 kr per år.

  (För närvarande kan vi endast ta emot betalningar för prenumeration per kreditkort. Vi ber om ursäkt och jobbar på att lösa det.)

   

  Läs Mer
  Från
  498,00SEK.
 2. Prenumerera

  Lyssna på och läs alla produkter för både barn och vuxna. Du kan logga in på upp till 5 olika telefoner / surfplattor / iPads inom samma hushåll. Du kan spela allt så ofta du vill. Det enda villkoret är att du är ansluten till internet. Det finns inga bindningar. Du betalar i förskott en månad (30 dagar) i taget, och du kan när som helst rapportera.

  49 kr. dras av när du anländer längre i ordningen.

  Så den första månaden kostar bara 49,- kr.
  (För närvarande kan vi endast ta emot betalningar för prenumeration per kreditkort. Vi ber om ursäkt och jobbar på att lösa det.)

  Läs Mer
  Från
  98,00SEK.

3 artiklar