Du kan

Dubbel-CD + bok eller MP3:or. Stärk ditt barns utveckling. "Du kan" är för barn från ca. 8 till ca. 12 år. En skiva som skapar självförtroende hos ditt barn. Barnens självkänsla växer och ditt barn trivs ännu bättre. Barnet upplever det som bra historier, men det är .....

Du kan

"Du kan" är en CD/MP3/app*. Boken följer med som e-bok om du köper som MP3, och som tryckt bok om du köper CD-skivor.
 
Med boken får du möjlighet att själv läsa för ditt barn, annars kan du låta CD:n/nedladdningarna med Jenny Jensens lugna röst och den specialkomponerade bakgrundsmusiken ta med ditt barn på en härlig "resa". Boken är utan illustrationer, då det är meningen att barnet självt ska använda sin fantasi. Boken är inte anpassade till att barnet läser självt.

Boken innehåller samma två historier, men i två olika versioner. Eftersom historierna kommer i två olika versioner har du möjlighet för att läsa för ditt barn både dagtid och vid läggdags. Boken är på 50 sidor.
 
"Du kan" är för barn från omkring ca 8 till ca. 12 år. Ditt barn upplever det som bra och spännande historier, där barnet själv är huvudpersonen. Men det är inte bara historier. Det är samtidigt mental träning som ger ditt barn mer självkänsla och självförtroende. "Du kan - du är tillräcklig" skapades för ca.  20 år sedan, och är därför en beprövad produkt som under åren har utvecklats och förbättras.

"Du kan" är för alla barn. Ditt barn behöver inte sakna självkänsla eller självförtroende för att höra berättelserna, men det stärker både självkänslan och självförtroendet ändå. Och självkänsla och självförtroende kan ett barn inte få för mycket av, det är grunden för ett bra vuxenliv. "Du kan" har i över 20 år använts för att förhindra mobbning och hyperaktivitet. Samtidigt förhindrar det dålig trivsel. Den kan användas mot låg självkänsla i relation till ADHD, i samband med dyslexi, stamning osv. Men som sagt kan den användas till helt vanliga barn med en normal vardag och skolgång och de utmaningar som det ger.


Historier som ger självkänsla och självförtroende?

Inlärning av de positiva budskapen: "Du är tillräcklig", "Du är något speciellt," "Du är önskad" "Du kan" förekommer som en del av berättelserna då ditt barn som en del av berättelserna måste lösa vissa uppgifter på olika sätt varje gång det hör historien. I början av berättelsen får ditt barn veta att: "Du har valts ut för att lösa detta problem för att du är något speciellt, eftersom du är smart..." osv. När uppdragen i slutet av historien är lösta får ditt barn beröm för lösningen och samma budskap inmatas igen. När ditt barn hör historierna många gånger sker det ett lärande genom upprepning efter upprepning, på samma sätt som barn i skolan fyller en sida med varje bokstav, och sitter och upprepar: "I am, you are, he, she, it is", etc. Förutom att inmata de positiva budskapen främjar "Du kan" även barnets kreativitet, då historien uppmuntrar barnet till att använda fantasin.

"Du kan" skapar därför glädje, inre ro, ökad självkänsla och självförtroende och som ett extra plus lägger sig ditt barn till sängs på ett bra och behagligt sätt. Om "Du kan" används som en godnattsaga arbetar ditt barns undermedvetna vidare hela natten med att stärka självkänslan och självförtroendet.
 

Erfarenhet som fungerar

"Du kan" är berättad på svenska av Jenny Jensen men de är skapade av Carsten Sommerskov som är dansk. I över 35 år har Carsten Sommerskov ägnat sig åt att stärka barns självkänsla och självförtroende. Dessa två berättelser har skapats utifrån all den kunskapen och erfarenheten med ändamålet att att åstadkomma det bästa du kan ge ditt barn. Utöver självkänslan, tränar den också ditt barns förmåga att lösa problem.


Så används “berättelser som fungerar”

CD:n/MP3-filen innehåller samma berättelse, men i var sin version. Den ena versionen är avsedd att höras på morgonen eller under dagen. Börja t.ex helgmorgonen med att låta barnet ligga kvar i sängen, medan det lyssnar på en av dagberättelserna. Du kommer att upptäcka, att resultatet är förvånande. Så skapar du glädje för hela familjen från helgens början.


Längd:
Du kan
1. Historia: Diamanten 23:58
2. Historia: Djungeln 23:56

PS. När ditt barn somnar till den här CD:n vaknar det piggt och utvilat nästa dag med extra glädje och positivitet, från tidig morgon.
 
*Du behöver inte ladda ned. -Du loggar in och lägger upp en ikon på telefon, läsplatta, iPad eller PC precis som en app. Fyra klick allt som allt, så enkelt är det. Vägledning medföljer. OBS! Egentligen är det inte appar, men den enda skillnaden ifrån appar, är att du behöver internetuppkoppling för att använda ikonen. Om du behöver använda dina produkter utan internetuppkoppling, är du tvungen att ladda ned dem.