Du är något särskilt

Dubbel-CD + bok eller MP3:or. ”Du är något särskilt” är för barn från ca. 8 till 12 år. För ditt barn är det två bra och intressanta berättelser där barnet själv är huvudperson. Men egentligen är det mental träning. Som en viktig del av berättelserna får ditt barn beröm om och om igen av andra personer i berättelserna.
"Du är något särskilt" är en CD/MP3/app*. Boken följer med som e-bok om du köper MP3:or, och som tryckt bok om du köper CD-skivor.
 
Med boken får du möjlighet att själv läsa för ditt barn, annars kan du låta CD:n/nedladdningarna med Jenny Jensens lugna röst och den specialkomponerade bakgrundsmusiken ta med ditt barn på en härlig "resa". Boken är utan illustrationer, då det är meningen att barnet självt ska använda sin fantasi. Boken är inte anpassade till att barnet läser självt.

Boken innehåller samma två berättelser, men i två olika versioner. Eftersom berättelserna kommer i två olika versioner har du möjlighet för att läsa för ditt barn både dagtid och vid läggdags. Boken är på 46 sidor.
 
”Du är något särskilt” är för barn från ca. 8 till 12 år. För ditt barn är det två bra och intressanta berättelser där barnet självt är huvudperson, men egentligen är det mental träning. Som en viktig del av berättelserna får ditt barn beröm om och om igen av andra personer i historien. Eftersom barn lever sig in i berättelserna, skapar detta en positiv inställning som stärker självkänslan och självförtroendet. Om de används på kvällen för att somna till kommer ditt barns undermedvetna jag fortsätta att arbeta vidare med att stärka självkänslan och självförtroendet under natten.

För att fånga ditt barns önskan att höra berättelserna om och om, finns där inbyggda uppdrag som barnet uppmuntras att lösa på nya sätt varje gång den hör den. Detta skapar förutom extra kreativitet också förmågan att ställa om sig själv i en värld som ständigt förändras.

Carsten Sommerskov skapade ”Du är något särskilt” för ca. 1 ½ år sedan. Det innehåller kunskaper om att stärka barns självkänsla och självförtroende som utvecklats i över 30 år. Varje vecka får vi mejl från glada föräldrar som framgångsrikt har använt ”Du är något särskilt” för att motverka mobbning, dämpa hyperaktivitet, förbättra trivseln, tackla sömnproblem och mycket annat. Men det behöver inte vara särskilda problem, alla barn kan behöva mer självkänsla- det kan man inte få för mycket av.

Kan självkänsla och självförtroende läras ut?
Ja, på samma sätt som barnen lär sig många andra saker- genom upprepning och övning tills det går automatiskt. På samma sätt sitter barnen i skolan och skriver en sida med A, sen med B, osv. Tillslut kan barnet skriva. Barnet upprepar om och om igen tabellerna, och till sist kan det räkna.
På samma sätt stärker ”Du är något särskilt” även självkänslan och skapar känslan av: "Jag är något speciellt," "jag kan", etc.

”Du är något särskilt” gör det genom berättelser som ditt barn hör om och om igen. De skapar glädje och energi.
 

Erfarenhet som fungerar

"Du är något särskilt" är berättad på svenska av Jenny Jensen men de är skapade av Carsten Sommerskov som är dansk. I över 35 år har Carsten Sommerskov ägnat sig åt att stärka barns självkänsla och självförtroende. Dessa två berättelser har skapats utifrån all den kunskapen och erfarenheten med ändamålet att att åstadkomma det bästa du kan ge ditt barn. Utöver självkänslan, tränar den också ditt barns förmåga att lösa problem.


Så används “berättelser som fungerar”

CD:n/MP3-filen innehåller samma berättelse, men i var sin version. Den ena versionen är avsedd att höras på morgonen eller under dagen. Börja t.ex helgmorgonen med att låta barnet ligga kvar i sängen, medan det lyssnar på en av dagberättelserna. Du kommer att upptäcka, att resultatet är förvånande. Så skapar du glädje för hela familjen från helgens början.


Längd på berättelserna i ”Du är något särskilt”:
1:a berättelsen: Drottningarnas råd 20:51
2:a berättelsen: Havskungen 21:55

PS. Självkänsla och självförtroende som barn skapar harmoni för resten av livet.

*Du behöver inte ladda ned. -Du loggar in och lägger upp en ikon på telefon, läsplatta, iPad eller PC precis som en app. Fyra klick allt som allt, så enkelt är det. Vägledning medföljer. OBS! Egentligen är det inte appar, men den enda skillnaden ifrån appar, är att du behöver internetuppkoppling för att använda ikonen. Om du behöver använda dina produkter utan internetuppkoppling, är du tvungen att ladda ned dem.