Glädje, Energi, Självkänsla.

Tonåringar har många problem. "Glädje - Energi - Självkänsla" hjälper när puberteten knackar på. Alla tonåringar har glädje av denna dubbel-CD/MP3!

Glädje - Energi - Självkänsla - dubbel-Cd/mp3

Lös tonåringsproblem

"Glädje, Energi, Självkänsla". Dubbel CD/MP3/app*. Hjärtesorg, förvirring, envishet, otrygghet, lust att utmana världen - allt kan diskuteras, samhället och föräldrarna har fel. Det är bara ett mycket litet urval av de tonårsproblem varje ung människa kan uppleva.
Att vara ung medför otrolig glädje, men säkert också det motsatta. Nu ska det göras uppror - det är viktigt att vara speciell, att vara annorlunda, men ändå måste man vara en del av gruppen. De med de rätta åsikterna, de som bär rätt kläder och så vidare. På samma sätt kan man hamna i dåliga kretsar och destruktivitet, något som ibland bottnar i grupptillhörighet och press utifrån.

Här är roten till många tonårsproblem:

Så länge du försöker vara någon eller något, så är man inte sig själv. Alla försöker överträffa varandra - men i verkligheten är det att fly från sig själv.
Det är en "fasad" för den djupa känsla de flesta (alla) människor känner. Jag är inte tillräckligt bra, jag duger inte, jag är inte älskad och så vidare. En känsla som inte är konstant, men kommer när livet är emot en, både i små och stora sammanhang.
 
Jag måste vara speciell, jag gör saker på mitt sätt. "Jag är annorlunda" är helt enkelt ett sätt att försöka kompensera för att man inte mår tillräckligt bra.
Hela lösningen är mycket enkel: När du känner dig tillräckligt bra, då kan du acceptera de gånger du inte är bra nog. (Låter lite kryptiskt, men är värt att tänka på!). Det betyder att det är okej att göra misstag och att inte passa in jämt. 
 
"Jag är inte perfekt, men jag är bra som jag är", är en bra grund för en stark självkänsla.
Detta och mycket mer finns på "Glädje - energi - självkänsla", som är skapad utifrån tonåringens egen vardag.
 

Erfarenhet som fungerar

"Glädje, Energi, Självkänsla" är berättad på svenska av Annie Martin men de är skapade av Carsten Sommerskov som är dansk. I över 35 år har Carsten Sommerskov ägnat sig åt att stärka barns självkänsla och självförtroende. Dessa två berättelser har skapats utifrån all den kunskapen och erfarenheten med ändamålet att att åstadkomma det bästa du kan ge ditt barn. Utöver självkänslan, tränar den också ditt barns förmåga att lösa problem.


Så används “berättelser som fungerar”

CD:n/MP3-filen innehåller samma berättelse, men i var sin version. Den ena versionen är avsedd att höras på morgonen eller under dagen. Börja t.ex helgmorgonen med att låta barnet ligga kvar i sängen, medan det lyssnar på en av dagberättelserna. Du kommer att upptäcka, att resultatet är förvånande. Så skapar du glädje för hela familjen från helgens början.
 
*Du behöver inte ladda ned. -Du loggar in och lägger upp en ikon på telefon, läsplatta, iPad eller PC precis som en app. Fyra klick allt som allt, så enkelt är det. Vägledning medföljer. OBS! Egentligen är det inte appar, men den enda skillnaden ifrån appar, är att du behöver internetuppkoppling för att använda ikonen. Om du behöver använda dina produkter utan internetuppkoppling, är du tvungen att ladda ned dem.