Barns ilska

Vissa barn reagerar med ilska när de blir sårad på grund av kärn känslor som "Jag är fel", "Jag är inte tillräckligt bra", "Jag är inte älskad", "Jag är inte önskad". Det är känslor som alla människor har i större eller mindre utsträckning. Dessa känslor borde egentligen leda till "ledsenhet".

 

Sårbarhet

Vissa barn reagerar så snabbt på dessa känslor att varken de själva eller deras omgivning hinner upptäcka det. Sårbarheten är så intensiv att det på en sekund kommer ut som ilska.

 

Ond cirkel

Arga barn lockar inte till sig omsorg, eftersom vuxna inte reagerar med omsorg när de möter ilska. Tvärtom blir de oftare än andra tillsagda, vilket ytterligare förstärker de negativa kärn känslorna.

Problem barn

Dessa barn uppfattas ofta som "problem barn". Men i verkligheten är de sårbara och behöver kärlek och omsorg. Det är viktigt att ingripa så tidigt som möjligt, eftersom det blir svårare att hantera ju äldre barnet blir.

Bästa lösningen

Var beredd på att det kan ta några månader att lära barn att reagera på ett lämpligt sätt. Dessa barn behöver både stärka sina kärn känslor och samtidigt lära sig att kontrollera sin ilska. Därför rekommenderar jag att du prenumererar och använder berättelserna i den ordning de är numrerade i.
Prenumerera här Det är lätt att avsluta prenumerationen.
Samtidigt vill jag uppmana dig att delta i något av de föredrag jag håller över hela landet.
Se kommande föredragsturné

Om du inte vill prenumerera är den mest lämpliga "Du är älskad".

3 artiklar

 1. Prenumerera

  Lyssna på och läs alla produkter för både barn och vuxna. Du kan logga in på upp till 5 olika telefoner / surfplattor / iPads inom samma hushåll. Du kan spela allt så ofta du vill. Det enda villkoret är att du är ansluten till internet. Det finns inga bindningar. Du betalar i förskott ett år i taget, och du kan när som helst rapportera.

   

  Det normala priset är 1127 kr för ett år. Genom att anmäla dig för ett år åt gången sparar du 629 kr per år.

  (För närvarande kan vi endast ta emot betalningar för prenumeration per kreditkort. Vi ber om ursäkt och jobbar på att lösa det.)

   

  Läs Mer
  Från
  498,00SEK.
 2. Prenumerera

  Lyssna på och läs alla produkter för både barn och vuxna. Du kan logga in på upp till 5 olika telefoner / surfplattor / iPads inom samma hushåll. Du kan spela allt så ofta du vill. Det enda villkoret är att du är ansluten till internet. Det finns inga bindningar. Du betalar i förskott en månad (30 dagar) i taget, och du kan när som helst rapportera.

  49 kr. dras av när du anländer längre i ordningen.

  Så den första månaden kostar bara 49,- kr.
  (För närvarande kan vi endast ta emot betalningar för prenumeration per kreditkort. Vi ber om ursäkt och jobbar på att lösa det.)

  Läs Mer
  Från
  98,00SEK.
 3. Du är älskad (3 - 7 år)

  Självkänsla, självförtroende och/eller sömnhjälp. I nusslingträdet är ditt barn huvudpersonen i dessa helt nya underbara berättelser...
   
  Extra effekter: Motverkar envishet och negativitet. Lär ditt barn att hantera ilska, lyssna och få ditt barn att acceptera andras och egna misstag.

  Finns som ljudbok (mp3) och e-bok (pdf)

  Ljudböcker och e-böcker kan både laddas ner och spelas direkt i din profil.

  Läs Mer
  Från
  398,00SEK.

3 artiklar