Lös tonårsproblem

Tonårsproblem finns det gott om

En tonåring har verkligen många problem att brottas med:

Vissa tonåringar kämpar för att bli accepterade i gruppen - andra unga blir till och med utsatta för mobbning eller uteslutna.

 

Tonårsproblem

 

Tonårsproblem varierar

 • Vissa ungdomar är skoltrogna
 • Vissa ungdomar blir påstridiga
 • Vissa ungdomar blir inåtvända
 • Konflikter med föräldrarna
 • Provokationer gentemot omgivningen
 • Överdriven kritik av sitt eget utseende och beteende
 • Stress i skolan och i fritiden
 • ... och mycket mer.

Glada tonåringar

Tur att det också finns utrymme för glädje och känsla av framgång

Ofta är känslorna en blandning av allt, och de ändras ibland som vinden blåser. Lägg sedan till de problem som tonåringar kan ha med det motsatta könet.

För vissa kan det dessutom blandas med alkohol- eller droganvändning. Lägg till de stora förändringarna både hormonellt och fysiskt som sker i hjärnans frontallob under tonåren... då har du kanske inte världens enklaste situation.

Glädje - Energi - Självkänsla behandlar tonårsproblem. Här finns hjälp att få kontroll över allt, även genom att stärka tonåringens självkänsla och självförtroende. Som titeln säger ger den: Glädje, energi och extra kraft.

 

Glada tonåringar på gott humör

Därför fungerar det

Till skillnad från de flesta andra produkter som Carsten Sommerskov har skapat fungerar Glädje - Energi - Självkänsla främst genom att ge den unge insikter som ändrar den unges uppfattning om världen.

Den sista delen är en visualiseringsdel som tar 11 minuter och skapar självkänsla, självförtroende, en känsla av att vara älskad och önskad, och som blir en självuppfyllande profetia när den används regelbundet.

 

Så används Glädje - Energi - Självkänsla

Glädje - Energi - Självkänsla består av 9 mindre delar följt av en visualiseringsdel. Det finns flera sätt att använda den på. Den unge kan lyssna på den ensam, eller den kan lyssnas på tillsammans med en eller båda föräldrarna. Först lyssnas allt för att få helheten.

Därefter lyssnas på de enskilda delarna, till exempel en gång i veckan, och de kan ligga till grund för bra samtal och insikter för hela familjen. Den sista visualiseringsdelen används av den unge så ofta som den unge önskar. Ju oftare - desto större effekt.

 

Carsten Sommerskov och tonåringar

 

35 års erfarenhet som fungerar

Carsten Sommerskov skapade för över 35 år sedan de första mentalträningsteknikerna för barn, ungdomar och vuxna. Med den erfarenheten av att lösa problem och samtidigt stärka självkänsla och självförtroende hos barn, ungdomar och v uxna får du här en produkt av en kvalitet som du inte hittar någon annanstans. Det är inte utan anledning som denna trippel-CD/Bok/nedladdning har översatts till 3 andra språk. Den hyllas av föräldrar och lärare och används av yrkesverksamma på skolor, sjukhus med mera.
Läs mer här

 

Rekommendationer

Hej Carsten.
... Jag har köpt den till mina två barn. Jonas 14 år och Emilie 11 år. Emilie har lyssnat flera gånger och tycker absolut att den är bra. Men Jonas har verkligen tagit den till sig. Han lyssnar varje kväll vid läggdags på en av dem.
... Vi pratar regelbundet om saker som vi kanske inte annars skulle göra.
Med vänliga hälsningar,
Britt Sørensen

 

6 artiklar

 1. Tonåring styrka

  Powerteen är en ny serie med mental träning för tonåringar som stärker dem och gör dem mer motståndskraftiga. Hjälp mot prestationsångest, acceptans av sitt eget utseende, mindre fokus på fel hos sig själv och andra, självförtroende och självkänsla. Glädje-Självkänsla-Energi ger insikter och enkla metoder som till exempel hjälper att använda tonåringarnas favoritverktyg (telefonen) för att mentalt träna tron på sig själv. Vi har också helt gratis inkluderat Prov utan ångest.

  INTRODUKTIONSRABATT 30%

  Finns som e-bok (pdf) och ljudbok (mp3)

  Läs Mer
  Från
  646,80SEK. Ordinarie pris 924,00SEK.
 2. Powerteen

  Powerteen är fyra berättelser som fokuserar på att ge tonåringar insikter och verktyg för att övervinna många av de problem som tonåringar upplever.


  Problemen varierar mycket:
  Några är trötta på skolan.
  Några blir påstridiga.
  Några blir introverta.
  Några har konflikter med sina föräldrar.
  Överdriven självkritik angående sitt utseende och beteende.
  Stress relaterad till skolan och fritidslivet ... och mycket, mycket mer.

  Som ljudbok är Powerteen försedd med bakgrundsmusik, och läsaren uppmanas lyssna med slutna ögon för att göra den mer levande. Som ljudbok finns berättelserna både i en dagsversion och en kvällsversion där lyssnaren till sist talas till sömns av den mjuka rösten och den lugna bakgrundsmusiken.

  Finns som e-bok (pdf) och ljudbok (mp3)

  Läs Mer
  Från
  398,00SEK.
 3. Provet uden ångest

  Provet utan ångest är mental träning som kan användas för att minimera nervositet och därigenom hjälpa till att minska ångest. Samtidigt kan den vara till hjälp för att uppnå ännu bättre resultat. Den är främst avsedd för muntliga provar ...

  Finns som ljudbok (mp3)

  Ljudboken kan både laddas ner och spelas direkt i din profil.

  Läs Mer
  Från
  128,00SEK.
 4. Slank för livet

  Slank för livet. Utan bantningsdiet. Mental träning är ditt sätt att ändra dina tankar om mat och dina kostvanor en gång för alla.
  Det här programmet är en permanent lösning, och det håller!
   

  Finns som, e-bok (pdf) och ljudbok ( mp3)

  Ljudböcker och e-böcker kan både laddas ner, läsas och lyssnas direkt på din profil.

   

  Läs Mer
  Från
  398,00SEK.

6 artiklar