Mentalträning som fungerar

Vad skiljer de bästa spelarna från resten? Alla bra spelare är vältränade. Alla bra spelare tänker på vad de äter och dricker. De som spelar med kroppen blir bra. De som också spelar med hjärnan kan bli utmärkta.

Ung man på fotbollsstadion

 

Kunde det tänkas vara psyket som verkligen skiljer den bra spelaren från den riktigt bra spelaren?
Är planen egentligen en bra spegling av det psykiska tillståndet?

Jag gör det för att det är svårt

Det är svårt att bli en riktigt bra spelare, och därför får ditt barn från början ett motto: "Jag gör det för att det är svårt." Den spelare som lägger sig ner och ger upp när han eller hon har missat en uppenbar chans når inte högst upp. Det gör däremot den spelare som "reser sig upp" och säger: "Skitsamma" och fortsätter med "upprätt panna".

Detta motto har testpersonerna blivit riktigt entusiastiska över. Det står redan med stora bokstäver på många barnrum.

 

Fotboll är en lagsport

Fotboll är en lagsport

Bäst på planen tränar självkänsla och självförtroende. MEN. Det är inte ditt barn som vinner, det är laget. Därför tränar Bäst på planen förmågan att skapa hälsosamma vänskapsrelationer, goda relationer till andra, positivt tänkande, viljan att lösa konflikter osv.

Blir ditt barn inte en super­spelare på planen, så tränar Bäst på planen ändå ditt barns förmåga att bli en super­spelare i livet.

Så används Bäst på planen

Det finns material som ska användas under dagen, och det finns något som ska höras vid läggdags och som ersätter godnatt­historier. Ditt barn får förklarat att sömnen är viktig både för kropp och själ, och eftersom det hörs vid läggdags löser det de flesta sömnproblem. Mentalträningens delar börjar med en avslappning. Det gör att ditt barn sover djupare och vaknar piggare och mer utvilat nästa morgon.

Därför fungerar mentalträning

Mentalträning fungerar genom upprepning, upprepning, upprepning. Det är inget speciellt nytt med det. Så har du lärt dig många saker (I am, you are, he, she it is. Tabellerna. Att hålla balansen på en cykel osv.) Mentalträning används inom militären i USA av Navy Seals och i toppen av idrotten. Så det fungerar.

Det konstiga är att ingen hittills har kommit på att använda det för att träna och glädja barn i relation till fotboll. Det är förstås ingen garanti för att ditt barn blir elitspelare av att lyssna på Bäst på planen, men åtminstone skapar det glädje, självförtroende och självkänsla i livet som helhet. Och drömmar är tullfria.
Mentalträning fungerar genom att skapa självuppfyllande profetior - också kallat Rosenthal-effekten.

Bäst på planen skapar självkänsla och självförtroende inte bara på planen, utan också i skolan, i familjen och på fritiden utanför planen.
Bäst på planen är skapad för fotboll, men om man tänker handboll istället för ordet fotboll kan den också användas för handboll eller andra bollspel.

1 Artikel

1 Artikel